Dades Personals

Estudiant de Ciències de la Comunicació a la UAB. Amant de l'esport i la música. "Cul inquiet"

divendres, 4 de febrer del 2011

Previa Valencia – Hércules (Jor.22)

Estadio: Mestalla
Fecha y horario: Miércoles 5/02/2011 a las 21h (Canal+)
Árbitro: F.Teixeira Vitienes (col.cántabro)

Partido de alta tensión, el que se va a disputar el domingo a las 21 horas entre el Valencia y el Hércules, en Mestalla. El Valencia recibe al Hércules en un encuentro clave para ambas escuadras, necesitadas de puntos para seguir consolidando sus intereses a final de temporada.


Esta semana se han vivido momentos de verdadera tensión en torno al
Miguel Brito será el centro de todas las miradas
 valencianista, Miguel, tras las acusaciones legales-penales en contra del portugués. Los problemas del defensa che han superado la expectación tras la llegada del brasileño, Jonas Gonçalves, quien aún no está previsto su debut hasta que alcance un estado físico óptimo, al nivel de sus nuevos compañeros.

El Valencia tratará de afianzar su plaza de Champions y mantener las distancias con sus inmediatos perseguidores tras el trabajado empate en Santander, en la última jornada.
Emery no podrá contar de nuevo con la defensa al completo. Mata parece que está recuperado de sus molestias y podría ser alineado en el once titular.

El Hércules, por su parte, llega a Mestalla con el afán de romper la hegemonía local cuando juega en casa. Los de Esteban Vigo tratarán de complicarle las cosas al Valencia con prácticamente todos sus efectivos disponibles para el interesante duelo valenciano.

Los alicantinos están pendientes de la evolución de Abel Aguilar, quién sigue siendo duda para el partido de domingo.

Bajas-Altas:
Valencia: César,Vicente, Nacho González, Albelda y Moyà (lesionados); Mata (duda);Ricardo Costa(sancionado)
Hércules: Thomert, Abraham Paz y Pamarot (lesionados); Abel Aguilar(duda) Farinós(sancionado)

El Valencia finalmente podrá contar en sus filas con el no sancionado, David Navarro. El de Puerto de Sagunto ha esquivado la doble sanción ante Competición y Apelación, respectivamente. Dejando en entredicho la más que dudosa expulsión, en Santander.

El Hércules presenta bajas sensibles en su defensa. El “Boquerón” Esteban tampoco podrá contar con el lastimado Farinós, quién tras una larga lesión fue expulsado en su debut, ante el Barcelona





Posibles onces:

Valencia:




Hércules:






Jugadores a seguir:
Miguel (Valencia): después de su semana negra, todos los focos de atención recaerán sobre su figura.. Se espera que olvide sus quehaceres extradeportivos y rinda al máximo en el verde.

Valdez (Hércules): Es el mejor de su equipo y demuestra jornada a jornada que está al nivel de un “grande”. Marca diferencias.
Últimos tres partidos:
Valencia


Racing 1-VALENCIA (Liga)
VALENCIA 4-3 Málaga (Liga)
VALENCIA 2-0 Deportivo (Liga)

Hércules:
HÉRCULES 0-Barcelona (Liga)
Athletic 3-0 HÉRCULES (Liga)
Sportin 2-0  HÉRCULES (Liga)

Último enfrentamiento entre ambos:
19 de Setiembre de 2010
Liga BBVA (jor.3):
Hércules 1-2 Valencia ( Trezeguet(p.) / Pablo H., Mata)
Xavi Bruguera

diumenge, 30 de gener del 2011

L'examen del segle XXI

A vegades, quan se't presenta un examen el món se't cau al damunt: Nervis, estrès, insòmni, impaciència, ansietat... Creus que tot allò que havies estudiat no et servirà de res perquè quan arribi l'hora d'empunyar el boli les idees volaran i tot el que sabies s'esborrarà de la teva memòria.
Tanmateix, un examen pot ajudar-te no només a aprendre matèria i assolir-la sinó que et pot provocar reflexions inusitades.
Múltiples emocions abans d'un examen


En l'examen d'Història de la Comunicació, tutelat pels professors Perceval i Sala, dins el Grau en Periodisme, de la UAB, se'ns presentà una qüestió al voltant d'una pregunta sobre la pel·licula "La red Social", de David Fincher La red social, candidata a les màximes condecoracions en la pròxima edició dels Óscar.

El professor Perceval ens va donar una pregunta reflexiva sobre les xarxes socials a través de la visió del llargmetratge de Fincher. La qüestió en concret era la següent:
¿QUÉ ES EL VALOR Y QUÉ VALOR LE DA A LAS COSAS Y A LAS PERSONAS ZUCKERBERG?  
Mark Zuckerberg opina sobre el film inspirat en la seva vida 

Cartell publicitari del film de David Fincher



Davant d'aquesta pregunta, concreta però a lavegada oberta vem congregar-nos diversos companys per fer un petit fòrum i desentrallar-ne la resposta. Crec qie involuntàriament i sense voler-ho la reunió que vem fer entre els col>·legues d'aula ens va ajudar més que la confecicó de preguntes en sí. Sense percatar-nos, vem utilitzar les xarxes socials per valorar una pregunta i interactuar creant un feedback molt interessant.

Adjunto la meva resposta al fòrum que vem crear:

"VALOR és la importància que se li atribueix a les coses. Els valors formen part d'una jerarquia de preferències i interessos i fan que apreciem més o menys una objecte o ésser viu. A vegades el valor, l'atribuim a les coses segons si ens proporciona un interès concret ja sigui beneficiós, productiu o a vegades , lucratiu.

Zuckerberg li dóna un valor "potencial" a les coses i a les persones. És suficientment intel·ligent com per muntar el seu "teatre" i escollir-ne els actors segons la seva vàlua, i la seva productivitat. D'acord amb el film, inicia el seu periple pel món de les xarxes socials intentant democratitzar la tecnologia i refusant ofertes de grans multinacionals, ara bé quan s'interposen els interessos emocionals i lucratius no hi ha qui l'aturi, essent capaç de trair als seus propis amics.



 Per mi les xarxes socials són molt positives pel que fa a la capacitat d'aglutinar la immediatesa d'informació i  interactivitat entre persones. A vegades passa a ser massificació i s'acostuma a excedir el fluxe d'informació que s'ofereix, deixant de banda la possibilitat de ser investigat o" espiat". Trobo que pel que fa a privacitat s'hauria de ser menys laxe i reduir el camp d'informació als qui t'interessa que hi accedeixin."


El que vull concloure és que sovint un petit gest involuntàri basat en el "joc en equip" i en la improvització col·lectiva  et pot resoldre aquells nervis, aquella ansietat i aquella impaciència d'abans de començar un examen. Potser Zuckerberg ha creat l'invent del segle XXI, però els alumnes de Periodisme poden dir que han viscut l'examen del segle XXI.