Dades Personals

Estudiant de Ciències de la Comunicació a la UAB. Amant de l'esport i la música. "Cul inquiet"

divendres, 8 d’octubre del 2010

29S: Les petites i mitjanes empreses del Maresme no s'acaben d'aturar.

El 29S quedarà marcat per molts ciutadans espanyols com un èxit rotund.
Per altres , serà una reivindicació més sense gaire trascendència...
S'ha parlat de vaga desigual, de vaga exitosa , de manifestasions massives i de poca incidència; Tan Gobern com ciutadania parteixen del mateix punt de partida  a l'hora d'explicar el succeït: La Vaga General. Tanmateix, en les seves respectives interpretacions i valoracions divergeixenamb notorietat.
De fet. el porataveu gobnernamental de la Vaga, Celestino Corbacho(Ministre del Treball) indicà un seguiment força desigual i no parla de fracàs però si subratlla la menor incidència pel que fa a les expectatives que generaren els sindicats.
D'altra banda Toxo i Méndez (Representants de CCOO I UGT) parlaren d'una Vaga General exitosa i seguida per un 80% a Catalunya http://www.eleconomista.es/economia/noticias/2485758/09/10/Huelga-CCOO-cifra-en-un-80-el-seguimiento-en-Catalunya-.html. I en general un èxit massiu arreu del país.

Com a futur comunicador vaig anar allà on els mitjans no s'hi acostaren, a pobles on la petita i mitjana empresa preval davant de les grans multinacionals o fàbriques importants.
Vaig recórrer diverses poblacions del Maresme com Tiana, Montgat o Masnou.
Certament vaig copsar força indiferència per part dels comerciants davant la crida a la Vaga.

  Alguns comerços han tancat les seves portes davant la por que tenien que els piquets informatius prenguéssin represàlies davant l'obertura dels establiments. Tanmateix, el transcurs del dia en poblacions costaneres com Montgat o els seus veïns, Tiana, ha estat força normal amb el desitg dels comerciants de poder tancar el dia sense pèrdues significatives. Al cap i a la fi no han sigut partíceps de la vaga degut a la hipotètica davallada en facturació i vendes.

En definitiva, i tot i la pressió sindical no cal lamentar incidents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada